X
تبلیغات
بازدید شما مایه افتخار مااست - چند نکته راجع به میوه سیب

بازدید شما مایه افتخار مااست

چند نکته راجع به میوه سیب

سیب

میوه ی معجزه گر

سیب میوه ای است با خواص غذایی فراوان ، یک سیب بزرگ در حدود 125 سی سی آب ، 18 گرام مواد قندی، 50 واحد بین المللی ویتامین A،8  میلی گرم کلسیم ونیزمقداری آهن، فسفر، گوگرد، مس، منگنز، روی، منیزیوم وپتاسیم دارد.

 علاوه براینها سیب دارای ویتامین B1 ،B2 ،PP وویتامین C است ، که وقتی با پوست خورده شود همه ی این مواد جذب بدن می شوند ، سیب ادرارآور، آرام بخش ، مقوی ، ملیّن ودفع کننده ی اسید اوریک است .

وجود املاح مختلف، ویتامین ها ، یا ستازها ،قند و هورمون های رشد درسیب وسهولت جذب مواد غذایی آن ، سیب رامیوه ای ممتازکرده است.

 املاح کلسیم ، آهن ، فسفر، منگنزومنیزیم اثرخاصّی تندرستی دارند، که وقتی همراه با مواد طبیعی وارد بدن شوند ، رشد ونمو وسلامت انسان را تأمین می کنند . سیب میوه ی درختی است ، که ارتفاع آن 5 تا 6 متراست .

گلبرگ های بیضی شکل ، وپهنای انها درسطح فوقانی کرکداراست . گلبرگ های سیب سفید یا صورتی رنگ ومیوه ی آن کروی با دو سرفرو رفته است . سیب انواع مختلف چون سیب گلاب ، سیب قندک ، سیب سرخ وسیب ترش دارد.

علاوه بر آب واملاح وویتامین ها ومواد قندی ، سیب دارای سوربیتول ، اسید مالیک ، اسید سیتریک ،تانن،اسانس وهورمون های رشت است.

این مواد رشت ونمووترمیم ونگهداری بافت های بدن نقش مهمی دارند.

یک عدد سیب درحدود 15 گرم مواد قندی دارد ، قندهای مانند گلوکوزولولزکه انژی زاهستند واعمال حیاتی را تحصیل میکنند. گلوکوزمهمترین قندی ساده است که بی آنکه تغیرکند یاساده شود جذب میگردد.

باید گفت که کربوهیدرادهادرلوله گوارش به قند های ساده مانند گلوکوز ، فروکتوزوگالاکتوزدرمی آیند تا پس ازجزب درروده وپس ازعبور ازکبد به وسیله گردش خون درسرتاسر بدن پخش شوند.

آب موجود درسیب نه تنها ازتشنگی می کاهت ، بلکی به تغیرات شمیائی اجسام مختلف دربدن کمک می کند. آب مهمترین مادّه ی حیاتی پس ازآکسیجن است ، وباید بین مقدارآبی که نوشیده می شود، ومقدارآبی که ازبدن دفع میشود تعادل برقرارباشد. سیب درحدود یک درصد سلولزدارد. مقدارازکربوهیدرادهای موجو درغذا هضم وجذب نمیشوند.

 این موادیکه سولولزیالیف های گیاهی نام دارند ، برای بوجود آوردند حجم ، وراندن مواد زاید به خارج مواد زاید به خارج مفید هستند وازیبوست جلوگیری میکنند .

 وبتامین A که به رشت ونموکمک میکند ، وکمبودآن ممکین است سبب خشکی قرنیه ، شب کوری ، خشکی پوست وتسهیل ایجاد عفونت های تنفسی شود ، به میزان 50 واحد بین المللی دریک عدد سیب وجوددارد . وتامین B1  موجددرسیب برای سوخت وسازنهای کربوهیدرایت ها لازم است وهظم وجذب مواد قندی به وجود آن بستگی دارد.

 کمبود این وتامین سبب بی اشتها ای ، ضعف عمومی واختلال درهماهنگی کارعضلات میشود . وبتامین B1  موجود دریک سیب بیش از4 صدم گرم نیست امّامانند همه ئی منابع طبعی با سائیرمواد آن تناسب دارد.

 کمبود وبتامین B2 سبب اختلال سوخت وسازپروتئید ها ومواد قندی میشود وعلایم مانند التحاب زبان ، ترک خوردن گوشه لب ها واختلال های پوستی میشود .

 یک عدد سیب درحدود یک دهم ملیگرم وبتامین PP دارد ، که برای انجام اعمال حیاتی وتأمین سلامتی ضروری است وکمبود آن سبب بروزبیماری های پلاگرمیشود .

 وبتامین C  موجود درسیب مقاومت بدن دربرابر ابتلابه بیماری های عفونی را افزون میکند وسبب التیام سریع زخم ها میشود.

 املاح غیرآلی سیب دررشد ونمو وتندرستی انسان نقش خاصّی دارند .

 کلسیم علاوه بر نقشی که در ساختن استنخوان های بدن دارد ، ضربان قلب را تنظیم می کند ودر رشد ونمو – به ویژه درکودکان ونوجوانان – تأثیربه سزایی دارد .

 فسفردرجذب قند وذخیره ی انرژی مؤثر است وبرای رشد ونمو استخوان ها، روئیدن دندان ها ، عضلات ، مو وناخن مؤثراست . آهن به عنوان یکی از مهمترین مواد تشکیل دهنده ی همو گلوبین ، یک مادّ ه ی حیاتی وسازنده ی یاخته به شمار می رود ، وگوگردبرای تشکیل وحفاظت یاخته  های بدن وتندرستی ضروری است .

 سرانجام منگننر، روی ، مس ، ویدنیز دارای نقش حیاتی هستند.سیب ازتشکیل اسید اوریک جلو گیری می کند، واسیدهای ادرار را افزایش می دهد. از این روسیب برای کسانی که به درد های مفصل ، نقرس ورماتیسم مبتلا هستند بسیارمفید است . درصورتیکه سیب را با کمی کره بپزند وشب بخورند ملین خوبی خواهد بود.

+ نوشته شده در  ساعت   توسط عنایت حسنی  |